Overzichtstentoonstelling van fotograaf André Dieterman.
André Dieterman, fotografisch chroniqueur van nationale en internationale rock ‘n’ roll scenes, lanceert op 20 maart een unieke overzichtstentoonstelling. Circulair Proeflokaal De Steek in Amsterdam transformeert voor deze gelegenheid in een unieke Gallery waar het analoge werk van Dieterman maximaal tot zijn recht komt.
Ready for raw is het analoge antwoord van André Dieterman op het tijdperk van perfectie in de digitale fotografie. De tentoonstelling is een visueel avontuur langs portretten waarin personages worden getoond die zich voor de lens openstellen terwijl ze visueel ondervraagd worden door een fotograaf die connectie maakt door alles los te laten. Met een grove korrel, zonder opsmuk en met de pure rauwheid van het moment van die ene klik waarin alles bij elkaar komt. Het geeft de beelden een intense lading waarin passie, muzikale mania en gedrevenheid de boventoon voeren. Het resultaat is een unieke portretreeks waarin zich een fascinerende wereld ontvouwt voor iedereen die Ready for raw is.
André Dieterman heeft een bijzondere selectie gemaakt van portretten, backstage adventures en live on stage thema’s.
Toonaangevend topfotografe Patricia Steur verzorgt de officiële opening van Ready for raw en de befaamde en beruchte Amsterdamse rock ‘n’ rollers van T-99 brengen vanaf 18.00 uur een knallende set en omlijsten alle beelden met een unieke rauwheid zoals alleen zij dat kunnen. Met een line-up van muzikale underground bands en DJ’s belooft Ready for raw een unieke experience te worden die aansluit bij het muzikale rock ‘n’ roll-leven dat door Dieterman de afgelopen 25 jaar zo zorgvuldig is vastgelegd.
Programma
Ready for raw | 20 maart 2020 t/m 20 april 2020
Opening
16.00 – 17.00 uur – Inloop
17.00 – 17.15 uur – Officiële opening Patricia Steur
18.00 – 19.00 uur – T-99 live!
19.00 – 01.00 uur – Ready for Raw!
Gallery open
Zaterdag en zondag van 14.00 t/m 18.00 uur
Circulair Proeflokaal / Gallery De Steek
Schaafstraat 14
1021 KE Amsterdam
Contact
André Dieterman
Mail: andre@dieterman.com
Back to Top